21-01-10

Deel 4



De Wintertsarina is een parmantige dame geworden.
Nadat de eerst dame niet geheel naar wens was heb ik haar toch weer ontkleed. Haar rok wat ik volgens patoon had gemaakt was toch aan de korte kant. Misschien omdat ik het borg teveel op het flanel heb gezet, ik denk het eigenlijk niet.
In eerste instantie wilde ik haar dan ook helemaal opnieuw maken maar gisterenavond bedacht ik me dat ik het ook alleen met de rok kon gaan proberen. Dus de rok een kleine 4 cm langer gemaakt... wat resulteerd in 2 cm extra omdat het flanel dubbel gaat en de borg heb ik ook 1,5 cm breder gemaakt. Het zelfde skelet heb ik gebruikt alleen heb ik de benen extra stevigheid gegeven door er een pijperage extra omheen te wikkelen. Op de rok heb ik me heerlijk uitgeleefd met alle pareltjes. Nu komt de rok ook tot aan de grond wat ik zelf mooier vind. Misschien heeft het ermee te maken dat deze dame op het patroonblad zit en je dus minder rok nodig hebt.
Ik ben nu in ieder geval tevreden.

Helaas nog steeds geen piepschuim maar al wel vast een foto voor jullie hoe ze er nu allemaal bij staan.


Ook hier klik op de foto voor een vergroting.

8 opmerkingen:

 1. Super mooi plaatje zo allemaal bij elkaar!
  Ik mis het piepschuim niet, ze staan lekker in de sneeuw met z'n allen ;-)!
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh prachtig!!

  Enne ik heb wel wat piepschuim, uit de doos van de tv-ontvangers, hoor het wel als je er belang bij hebt.

  Groetjes Maris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super geworden, ze staan allemaal erg mooi bij elkaar,
  Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een gezellig stel zo bij elkaar. Wat kun je soms aan het prutsen zijn als je niet tevreden bent he? Maar als je het niet veranderd blijft het je storen. Deze tsaarina mag blij met je zijn je hebt een mooie jurk voor haar gemaakt.
  Groetjes Rianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is ze mooi. Nu heb je je tafereel compleet.
  Super leuk om te zien.Ik vind al die kraaltjes die je er op naait zo mooi. Het maakt haar zo sjiek de friemel. Veel piezier ervan.
  Groet brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooooch Chantal, wat zijn ze mooi geworden en de tsarina is heel mooi geworden en al dat extra werk. En benieuwd wat voor feuieton je nu voor ons maakt! Groetjes van Smoek

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig wintertafereel is dit! Leuk zo allemaal bij elkaar. Goed dat je de jurk opnieuw hebt gedaan. Zo tot op de grond maakt haar juist zo statig.. ja .. als je zelf weet dat het niet naar je zin is..blijf je er aan denken..ook al ziet een ander het niet.
  groeten Claudia

  BeantwoordenVerwijderen