06-12-09

De slakmaniak


De twee Slakmaniakjes zijn een soort versteende pierrots. Ze horen bij de Fosielofieltjes en proberen anderen altijd op te vrolijken ondanks het feit dat zij zichzelf niet altijd even vrolijk voelen. Ze zijn al heel oud, versteend, maar desondanks nog steeds heel actueel. Een ander opvrolijken is dankbaar werk. Het werk is oneidig net zoals het slakkenhuis.
De Slakmaniak is een patroon van Pop en Plank. Een erg uitgebreid pakket. Al het vilt moet je zelf vilten. Dus lekker aan het aanrecht kliederen met water en zeep. Dit keer moest ik ook zijdelont gebruiken. Toch werkt dat weer anders als 'gewoon' merinowol. Ook hierbij geldt weer, veel oefenen en dan worden de lapjes vanzelf mooier. Dit was eigenlijk de eerste keer dat ik bij een lapje die ik zelf zou verwerken zijdelont heb gebruikt dus het is nog niet helemaal hoe ik het graag zou willen. Dat is niet erg... de volgende keer gaat het vast alweer een stuk makkelijker.

Het waren best grote lappen om zelf te maken. De éne was 50 bij 50 en de ander 35 bij 50. Ik heb niet helemaal volgens het patroon gewerkt. Eigenlijk zouden de poppetjes geen haren hebben. Maar dat is toch wel erg kaal vond ik. Op de laarsjes bij het grote poppetje heb ik een kraaltje gemaakt.


Op de achtergrond staat het keitjeslampje van Atelier Merita. Deze had ik al een poos af maar nog niet op de foto gezet. Het lampje past toch mooi bij de Slakmaniakjes. Rondom de keitjes van het lampje zitten allemaal kleine kraaltjes die je stuk voor stuk met de festonsteek moest verwerken. Het was zo leuk om te doen ondanks het vele werk wat er in zit.

Als je de foto's groter wilt zien kan dat ook door op de foto te klikken.

Voor nu nog een fijne zondag,
Groetjes, Chantal

7 opmerkingen:

 1. Ohhhh wat zijn ze mooi, dat zijdelont geeft toch wel iets extra's aan de kleding. Ook mooi gecombineerd met het lampje met al die kraaltjes.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het totaal plaatje is helemaal compleet zo met die lamp erbij, super hoor !!!
  Groetjes Natascha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, wat een schatjes zijn het geworden en een erg mooi combi met je prachtige lamp!
  Trouwens erg mooi gevilt met het zijdelont!

  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Chantal,Ik ben via Corina bij jou terecht gekomen. wat een leuk stelletje en die lamp erg mooi. groeten Esther,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer een mooi stukje werk klaar Chantal !
  Fijne dag vandaag
  Groeten Sophia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zijn STEENgoed gelukt ;-)
  ( of was het KEIgoed...)
  Het lampje ziet er ook erg leuk uit !
  Groetjes van Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, ze zijn wel heel erg mooi. Erg leuk om ze met het lapmje te combineren, zo met dezelfde kleuren is het gelijk een heel tafereel.
  groetjes Claudia

  BeantwoordenVerwijderen