30-12-2009

Allemaal alvast de beste wensen


Ik ga er even een paar dagen tussenuit maar niet voordat ik jullie allemaal een goed uiteinde kom wensen.
En dat 2010 voor jullie allemaal een prachtig jaar mag worden vol goede gezondheid, liefde en creativiteit.

Tot volgend jaar!!
Groetjes, Chantal

26-12-2009

Rond de Klok


Rond de klok heb ik voor de tweede keer gemaakt. Dit is een patroon van atelier Pippilotta. Dit keer mocht ik ze maken als opdracht. En het is verbazingwekkend hoe ze anders zijn geworden als de eerste die ik gemaakt heb. Leuk om te zien hoe je toch anders gaat werken in de loop der tijd.

Verder zijn we aan het genieten van de kerstdagen!

Fijne dagen nog,
Groetjes, Chantal

23-12-2009

Engelenkrans


Al een paar dagen was mijn engelenkrans klaar. Bij Corina zag ik het idee en vond het zo'n mooi sprookjesachtig geheel dat ik er zelf ook mee aan de slag ben gegaan. Het is een patroon van Ellen Soares. Op de strokrans heb ik 10 lampjes vastgemaakt met krammetjes. Het snoertje had alleen 20 lampjes dus ik hield er nog een paar over. Deze heb ik aan de binnenkant van de krans vastgemaakt zodat er binnen in de krans ook licht schijnt.
Een veren boa had ik nog in huis liggen en deze heb ik er om heen gedrappeerd. In het midden een glazen vaasje waar ik met een zilveren lint omheen ben gegaan. Nu ik het in de kamer heb staan heb ik de foto gemaakt en kon ik eindelijk een blog maken. Op de foto's komt het geheel alleen minder mooi uit dan dat het in het echt is. Het ziet er gewoon zo sfeervol uit. Ik ben er erg blij mee. Laat de kerst maar komen.
Nog een dag en dan hebben we al kerst avond. Vanmorgen was ik even bij ons in het dorp en wat is het overal druk zeg. Gelukkig hoef ik alleen de versprodukten nog maar te halen en dan kan het feest beginnen. Ik wil jullie allemaal alvast hele fijne kerstdagen wensen. Van bloggen zal waarschijnlijk wel niet al te veel komen, gezellig samenzijn met familie en vrienden en genieten van al wat is. Fijne feestdagen en een warme groet, Chantal



15-12-2009

Ester Kerstster


Voor mijn verjaardag vorige week heb ik van Maris dit prachtige pakketje gekregen.
Ester Kerstster van Atelier Schatten van de Natuur. Zondagavond ben ik er mee begonnen. Mooie zachte kleuren en het lapje sprookjeszijde is toch wel echt de kroon op het pakket.

Het pakket gevolgd volgens patroon al zat ik met de hoed even helemaal fout. Even uithalen en weer opnieuw en whala... dit is het resultaat. Vind het zelf een erg mooi poppetje.


Nu mogen ze samen in de woonkamer staan. Hester stond er al een poosje. Maar alleen is ook maar zo alleen en nu vormen ze samen toch een mooi stel.

En de winter is weer in het land. Genieten jullie er ook zo van. Lekker fris en de zon  hoog aan de hemel. Heerlijk toch.

                                         Fijne dag en groetjes, Chantal





14-12-2009

Gingebreadhouse


In een land hier ver vandaag, waar bomen en peperkoek met speculazen blaadjes staan. Bergen van pure chocola en duinen van vanillievla. Er zijn beekjes met stromende limonade, en elke dag een snoepparade. Daar vind je klein pittoresk huisje, zo mooi en zoet dat je het wel meteen zou willen opeten. Dit huisje draagt de naam Gingebreadhouse.

Vorig jaar heb ik dit huisje gemaakt, een erg leuk patroonblad met veel variatie.

Maar bij dit huisje hoort uiteraard ook een familie, the Cinnamon Family.

Uit cookies handen geboren, met liefde gekneed. In de oven gebakken met temperaturen "heet".
Heerlijk geurend naar kaneel hebben zij hun mooiste kleren aan. Crumble, Crunchy & Crispy, stralend zullen ze tussen het dennengroen staan!

Dit is een patroonblad van atelier Sweet Moonies. Vanaf vandaag mag deze familie in de woonkamer staan.




13-12-2009

Sterrenlicht

Het Sterrenlichtje mocht ik nog een keer maken.
Het is ook zo'n leuk patroon om te maken dus dit was
dan ook geen enkel probleem.

Het is een cadeautje... Ik heb alleen het sterretje vervangen voor een ster van Fimoklei. Leuk om dat er ook in te verwerken. De ster gemaakt en er een gaatje in geprikt zodat ik daarna de geverfde coctailprikker er in kon steken. 20 Minuten in de oven en de ster was klaar voor gebruik. Onder aan de coktailprikker heb ik een pareltje gemaakt.

Morgen gaat ze ons huis alweer verlaten en gaat haar reis beginnen......

06-12-2009

De slakmaniak


De twee Slakmaniakjes zijn een soort versteende pierrots. Ze horen bij de Fosielofieltjes en proberen anderen altijd op te vrolijken ondanks het feit dat zij zichzelf niet altijd even vrolijk voelen. Ze zijn al heel oud, versteend, maar desondanks nog steeds heel actueel. Een ander opvrolijken is dankbaar werk. Het werk is oneidig net zoals het slakkenhuis.




De Slakmaniak is een patroon van Pop en Plank. Een erg uitgebreid pakket. Al het vilt moet je zelf vilten. Dus lekker aan het aanrecht kliederen met water en zeep. Dit keer moest ik ook zijdelont gebruiken. Toch werkt dat weer anders als 'gewoon' merinowol. Ook hierbij geldt weer, veel oefenen en dan worden de lapjes vanzelf mooier. Dit was eigenlijk de eerste keer dat ik bij een lapje die ik zelf zou verwerken zijdelont heb gebruikt dus het is nog niet helemaal hoe ik het graag zou willen. Dat is niet erg... de volgende keer gaat het vast alweer een stuk makkelijker.

Het waren best grote lappen om zelf te maken. De éne was 50 bij 50 en de ander 35 bij 50. Ik heb niet helemaal volgens het patroon gewerkt. Eigenlijk zouden de poppetjes geen haren hebben. Maar dat is toch wel erg kaal vond ik. Op de laarsjes bij het grote poppetje heb ik een kraaltje gemaakt.


Op de achtergrond staat het keitjeslampje van Atelier Merita. Deze had ik al een poos af maar nog niet op de foto gezet. Het lampje past toch mooi bij de Slakmaniakjes. Rondom de keitjes van het lampje zitten allemaal kleine kraaltjes die je stuk voor stuk met de festonsteek moest verwerken. Het was zo leuk om te doen ondanks het vele werk wat er in zit.

Als je de foto's groter wilt zien kan dat ook door op de foto te klikken.

Voor nu nog een fijne zondag,
Groetjes, Chantal

01-12-2009

Naamslinger

In opdracht mocht ik een naamslinger maken. Ik heb hem een poosje geleden al op de post gedaan, hier nog de foto.