27-11-2009

A heart for you




Dit geweldige patroonblad is van Atelier Sweet Moonies. Ik was er gelijk verliefd op. Maar nadat ik had gezien wat er aan vilt moest worden verwerkt dacht ik dat hij heel klein zou worden. Dus even aan de kant gelegd. Maar hij bleef me aankijken en uiteindelijk ben ik er toch aan begonnen.

Bij het borduren begon er al echt iets te ontstaan en met de pareltjes erop bevestigen kreeg het toch een chique gehalte. Uiteindelijk kreeg ik gisteren van Maris een telefoontje of mijn harten ook ongelijk waren. Ik heb hem uiteindelijk wel zo gelaten maar zat eerst ook naar het patroon te kijken.

Het engeltje onderaan heb ik twee keer gemaakt. De eerste was TE donker, kijk maar eens naar de foto, uitgevallen en maakte het geheel niet mooi hij hing hier zelfs al compleet afgemaakt in de kamer. Gisteren toch besloten om een nieuwe te maken. De strik eronder, niet echt mijn ding maar uiteindelijk ben ik heel tevreden. Rechts zie je een heel ander resultaat


Allemaal een fijn weekend,
groetjes, Chantal

22-11-2009

Hester Kerstster


Dit weekend ben ik bezig gegaan met Hester Kerstster van Atelier Schatten van de Natuur. Het is niet het originele pakketje. Mijn schoonzus had het patroon liggen en ik kon niet wachten om alvast een keer een patroon van dit atelier te maken anders moet ik nog een maand wachten tot dat ik mijn pakketjes krijg voor mijn verjaardag.
Een erg duidelijke patroonomschrijving. Erg leuk om te maken. Het is een deftige tante geworden.
Verder ben ik nog met van alles bezig geweest. Zo ben ik met sleutelhangers aan het maken, hebben we alvast inkopen gedaan voor 5-12. Dat kon dit weekend mooi omdat Bent het weekend in Brabant was. Lekker rustig aan en af en toe een beetje creatief bezig zijn.

Groetjes, Chantal


21-11-2009

Takkenboskinderen


Dit zijn de takkenboskinderen van Pop en Plank. Een schattig klein pakketje. Met merinowol wikkel je de lichaampjes in twee verschillende kleurtje. De aankleding is van vilt. Bij dit pakketje hoef je niet nat te vilten.
De laarsjes zijn van was gemaakt. Een leuk pakketje voor tussendoor.

18-11-2009

In een rijtuigje




Als vervolg op mijn vorige logje hebben de kabouters niet stilgezeten. Er zijn 2 kindertjes bij gekomen en in een rijtuigje kunnen ze door de bladeren rijden in het bos. De eekhoorn kan ze overal naar toebrengen. En zo genieten ze in de herfst in het bos vol met mooie tinten.





In een rijtuigje is een patroon van Atelier Septemberspring. Net als alle patroonbladen van Septemberspring is ook dit weer erg goed uitgewerkt. Het wilde alleen niet erg vlotten om het af te krijgen. Ergen lukte het gewoon niet.

Vanmorgen met de foto's maken stond er toch wel erg veel wind. Als je op de éne foto kijkt kun je ook zien dat het wiel niet helemaal recht staat. Ik laat het er maar bij want om nu weer naar buiten te gaan en alles weg te laten waaien gaat me net iets te ver.

Met het uiteindelijke restultaat ben ik best tevreden. Laat ze maar lekker spelen de kabouters.


15-11-2009

Vreemd hier in huis


We hebben hebben kabouters in huis..... En wie denkt dat ze niet bestaan. Nou niets is minder waar. Ze moeten nog een beetje wennen aan elkaar. Maar kijk nou zelf eens wat er is gebeurt. Telkens kropen ze iets dichter naar elkaar toe. Volg de foto's maar eens......

Het moet toch niet gekker worden. Ze zitten nu toch wel heel knusjes naast elkaar. Maar het kan nog gekker...

Ik weet niet wat er hier thuis allemaal gebeurt hoor.... de temeratuur gaat ook steeds een graatje hoger.... Ongelooflijk ze hebben het maar wat gezellig hier. Wie weet wat er allemaal nog meer gaat komen. Ik wacht het maar af en laat het stelletje maar lekker met rust.

Soms struinen ze ook nog even door het groen... best gezellig om kabouters in huis te hebben. Maken jullie ook wel eens vreemde dingen mee ......  Fijne avond nog, groetjes, Chantal
.

12-11-2009

Nieuwe pakketten


Er zijn gisteren weer nieuwe patronen uitgekomen.

Erg leuke pakketten van o.a. Schatten van de Natuur, atelier Pippilotta en Septemberspring.

En dit keer heb ik voor het eerst 3 pakketjes van Schatten van de Natuur besteld, ik ben er helemaal weg van. Helaas voor mij moet ik nog even wachten voor ik ze kan maken want ik krijg ze voor mijn verjaardag. Dus mijn geduld wordt op de proef gesteld :-).

Verder ben ik nu met een patroon bezig van Septembersping.


08-11-2009

Zoeken naar een slaapplaats



De najaarswind waait door de bomen en neemt de kleurende bladeren mee. De elfjes van de herfst werken samen met de wind en gooien alle bladeren op een hoop. De egels gaan alweer bijna in winterslaap. Ze scharrelen wat tussen de gevallen bladeren op zoek naar een geschikte plaats waar ze vanaf het einde van de herfst tot in het vroege voorjaar veilig kunnen slapen. Onder de struiken en in de beschutting van de stronk, zoeken ze een plek in de op een hoop gewaaide bladeren.

Dit is een patroonblad van Septemberspring. Een mooie aanvulling op de Stronk. Op deze manier kun je de stronk naar elk jaargetijde aanpassen. Het pakketje had ik aan het begin van de week al af. Maar had hem nog niet op de foto gezet.


Wisten jullie dat er a.s. woensdag weer veel nieuwe patronen uitkomen?

Groetjes, Chantal

07-11-2009

Sterrenlicht


Sterrenlicht is een zeer gevoelig, creatief en evenwichtig wezentje. Ze is vervuld van liefde en wijsheid.
Ze bezit de kracht om de sterren te laten stralen. Neemt de kracht van het stralen van een ster af dan raakt zij deze ster aan en de ster zal zijn straalkracht weer verkrijgen.
Sterrenlicht is overal onder ons gedurende de donkere nachten van de winter. De sterren zal zij dan vooral laten stralen zodat de nachten verlicht worden door het sterrenlicht.
Een ieder die in aanaking komt met het Sterrenlicht zal vervuld worden met al het goede wat men zich maar kan wensen.




Vrijdagavond kreeg ik dit pakketje binnen, het is een pakketje van Atelier Anke. 's Avonds ben ik gelijk begonnen met het knipwerk. Een leuk pakket om te maken. Er zat ruim voldoende materiaal in het pakketje. En bij de Xenos heb ik het sterrendienblad gekocht. Ik ga eronder nog lampjes verwerken zodat het sterrenlichtje in de avond mooi uitkomt. Gisterenavond had ik hem af, maar om nou in het donker het gezichtje te gaan maken leek me niet zo'n heel goed plan.



Dus vanmorgen heb ik de oogjes, het mondje en de wangetjes getekend.
Foto's in de tuin gemaakt, gelukkig was het even droog. De foto's komen toch het mooiste uit als je ze bij daglicht maakt.

Ik heb hem niet geheel volgens patroon gemaakt. Ik heb op de sterretjes kraaltje gezet en de haren vond ik van het originele pakket niet zo mooi. Dus daar heb ik anderen voor gebruikt.

En nu, ik ben alweer bezig met mijn volgende project. Wat dat zal worden vertel ik nog even niet. Dat komt in een volgend logje aan de orde.

Allemaal een heel fijn weekend,
Groetjes, Chantal

06-11-2009

Naamslinger


Afgelopen week hebben vrienden van ons een jonge dochter gekregen. Dus een goede reden om een naamslinger te maken. Ik heb de kleuren van de slinger aangepast aan het kamertje. Poppetjes aan weerszijde zijn van slingers van atelier Septemberspring.

De naamslingers zijn te maken na eigen inzicht. Je kunt poppetjes, auto´s, nijntjes, maantjes, sterretjes gebruiken om de slinger naar eigen smaak te maken. Een erg leuk project om te maken. Aan de uiteinden heb ik kleine raamzuigertjes gemaakt zodat ze hem ook op kunnen hangen.

03-11-2009

de Stronk


De stronk van atelier Septemberspring is af. Dit is niet geheel zonder slag of stoot gegaan.

Ik had hem helemaal in elkaar zitten en hij stond al een aantal dagen in de woonkamer toen hij steeds meer ging inzakken. Ik begon me eraan te storen, dit was toch niet wat de bedoeling was van zo'n mooi patroon. Inmiddels via de mail contact gehad met mijn internetvriendin en wat bleek. In de winkel bestaan 2 soorten (en misschien nog wel meer) soorten aslan. Aslan is een verstevigingsmateriaal van dikker plastic met een plaklaag. Ik had dus de verkeerde meegekregen. Ik had verder na moeten vragen en lampenkapfolie moeten hebben.

Dus een poos tegen de stronk aangekeken waar ik me steeds meer aan ging ergeren. Het plezier was er vanaf.



Uiteindelijk de moet bij elkaar geraapt en hem losgehaald, aslan verwijderd en nog steeds geen lampenkapfolie in huis en het was zondag, dus maar sheets ertussen gemaakt. Het resultaat is nu een compleet andere stronk. En nog steeds was het niet helemaal af. Inmiddels was Maris hier op de thee, en ze gaf ook aan, haal hem open dan heb je hem in ieder geval helemaal na je zin. Dus de schaar gepakt en zonder verder na te denken ook de bovenkant er af gehaald en hier lampenkapfolie tussen gemaakt. Hij bobbelde nl. eerst heel erg bovenop. Uiteindelijk na de stronk dus bijna twee keer te hebben gemaakt is hij nu goed. Het leek een hele klus om er voor de tweede keer mee te beginnen maar het viel achteraf reuze mee.



En nu verder gaan aankleden met andere leuke patroontjes maar daarover vast meer in een volgend logje.

Een heel verhaal over het ontstaan en de strijd met de stronk, ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend. Geniet nog van het mooie herfst weer.....

Zou het echt bestaan.....


Zou het echt bestaan..... adembenemende plekjes in het bos, beekjes kabbelend langs een oude gespleten boom begroeit met heldergroen mos. Magische kaboutertjes bouwen hun huisjes in paddestoelen en holle bomen, daar waar de wijze uitjes voor beraadt over het sprookjesvolk bijeen komen......


Wij zijn vanmiddag het bos in geweest en hebben vanalles gezien en gehoord. Het was heerlijk om er te zijn en te genieten van alles om ons heen. Wat kom je veel tegen.....



Kijk zelf maar eens hoe sprookjesachtig het allemaal zijn kan.
Dit is Magical Forest van Atelier Sweet Moonies .


Groetjes voor jullie allemaal... Chantal

Pompoenkoets


Vandaag heb ik de laatste hand gelegd aan de pompoenkoets van Septemberspring. Het is een erg mooi atelier wat heel gedetaileerd het patroon uit werkt.

De muizen zijn druk in de weer, met z'n drieen trekken ze de koets voort, en in totaal zitten er ook nog 4 muizen in de koets en 1 op de koets.




Waar ik met een ander patroon al eens mee de mist in ben gegaan is de Aslan. Ik was naar de winkel geweest in de veronderstelling dat als ik Aslan zou bestellen ik de juiste Aslan zou krijgen. Wat blijkt nu hier zit zelfs verschil in. Iets dat ik niet wist. Dus vanaf nu bestel ik Aslan lampenkapfolie.



De muisjes zitten ook erg leuk in elkaar. Al moest ik bij muis twee wel even heel goed kijken of ik het wel goed had. Maar ze zitten nu heerlijk in de koets en volgens mij vermaken ze zich wel.

Verder, ja wat kan ik er van zeggen.

Het plaatje zegt toch eigenlijk wel genoeg. Ik heb er weer een mooi pronkstuk bij staan in de kamer!!